Uncategorized

TIPS OM VROLIJKER TE ZIJN OP JE WERK

De ideale werkplek is er één die je helpt groeien in je werkzame leven en als individu. Helaas zijn velen van ons nog  op zoek naar deze ware roeping. Al je gelukkig bent met je werk, heeft dit weerslag op de totale kwaliteit van leven. Niet onbelangrijk dus! Onderstaande tips kunnen helpen het geluk op het werk te vergroten!

1) ERKENNING VOOR PRESTATIES

Als blijkt dat je werkzaamheden over het hoofd worden gezien, moet je deze zelf maar zichtbaar maken. Hou bereikte doelstellingen bij en laat je leidinggevende zien en hoe dit bijdraagt aan de bedrijfsdoelstellingen. Probeer in de rapportage en doelstellingen niet te overdrijven, zodat het realistisch blijft.

2)WEES BEREID OM TE HELPEN

Alhoewel iedereen ook op zoek is naar eigen succes, is een ieder ook op zoek naar de bevestiging van collega’s. Het helpen van collega’s geeft tevens een goed gevoel en is voordelig voor anderen en het bedrijf.

3) GELUK ZIT HEM OOK IN GELD

Vraag op de juiste manier om een loonsverhoging. In plaats van de vraag te stellen “Ik verdien een loonsverhoging omdat ik ……. deed,” is het effectiever om te beginnen met “Ik ben erin geslaagd dit te bereiken waardoor er meer inkomsten konden worden gegenereerd.”

4) KLEDING DIE BIJ JE PAST

Draag gepaste kleding, maar wel kleding waar je jezelf lekker in voelt en je eigen identiteit meer ruimte krijgt. Hierdoor voel je jezelf gelukkiger in het team en op de werkplek.

 5) DEEL JE WERKPLEK MET “VRIENDEN”

In een goede werkomgeving zijn de mensen om je heen kameraden. Dit wil niet betekenen dat je buiten werktijd de vloer bij elkaar platloopt, maar op deze manier is je werkzame leven een stuk prettiger.

6) BLIJF UIT DE BUURT VAN NEGATIEVELINGEN

Je kent ze vast wel; Collega’s of leidinggevenden die er van houden om mensen te vernederen of fouten graag benadrukken in het openbaar. Spreek dit naar ze uit. Mocht er niets verbeteren; kijk dan naar andere mogelijkheden om oriënteer je op een nieuwe baan.

7) WEES PROACTIEF EN POSITIEF

Neem geen afwachtende houding aan. Begin zelf aan werkzaamheden en wacht niet op het moment dat de baas taken opdraagt. Probeer voortdurend  te zoeken naar manieren om je te ontwikkelen. Als je zelf niet tevreden bent binnen je werk, ben je geneigd om zelf te klagen en de fouten en de negatieve kant van het bedrijf en collega’s te zien. Benader het werk en mensen op een positieve manier, want wat je weggeeft krijg je terug!

8) LEER EFFECTIEF TE WERKEN

Probeer bezig te zijn met relevante en stimulerende werkzaamheden. Door veel overbodig papierwerk en andere bureaucratische beslommeringen kan het geluk verminderen en je bovendien symptomen van stress krijgen.